Бої у Київській області: голова ОВА назвав кількість знищених та пошкоджених будівель

Читать на русском
На Київщині в ході бойових дій повністю знищено 5 тисяч приватних житлових будинків, приблизно 170 багатоповерхових житлових будівель, чотири школи, шість садочків.

На Київщині в ході бойових дій було пошкоджено орієнтовно 26 тисяч об'єктів.

Про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Якщо розділити за категоріями, то серед приватних житлових будинків частково пошкоджено 12,5 тисяч, повністю знищено – приблизно 5 тисяч. Серед багатоповерхових житлових будівель частково пошкоджено 975, повністю зруйновано – приблизно 170. Важко сказати точну кількість повністю зруйнованих будинків, оскільки продовжуються експертизи, і саме після висновків експертів ми зможемо назвати остаточне число», – розповів він.

Україна представила план відновлення країни – подробиціНа конференції у Лугано Україна презентувала план відновлення країни, передбачений на десять років. Подробиці.

Також повністю зруйновано чотири школи, 91 школа постраждала частково. Шість садочків повністю зруйновано, 51 садок – частково. Щодо медичних закладів: 78 частково зруйновано, дві лікарні повністю знищено.

За словами Кулеби, електропостачання за магістральними напрямками повністю відновлено ще місяців тому, зараз триває робота по абонентських мережах. «Це вже дрібні мережі, які приходять безпосередньо до споживача. Вони ще не відновлені в повному обсязі, але робота виконана вже на понад 80%. Я впевнений, що до кінця літа ми закриємо це питання. Магістрально ми також завершили відновлення і з водопостачанням, і з газопостачанням. У нас є певні проблеми з газопостачанням по абонентських мережах, але там також роботи йдуть до завершення. Є проблема в Бородянці з водопроводом, оскільки він також зруйнований», – розповів голова адміністрації.

Нагадаємо, на сьогоднішній день прямі збитки інфраструктурі України в результаті повномасштабної агресії росії складають понад 100 млрд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: