Окупанти випустили по Сумській області 230 снарядів

Читать на русском
Протягом 3 липня російські війська випустили по Сумській області понад 230 мін і снарядів різного калібру.
t.me/Zhyvytskyy

Протягом 3 липня російські війська випустили по Сумській області понад 230 мін і снарядів різного калібру.

Про це повідомляє голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Відомо, що від російських обстрілів постраждали п'ять громад: Зноб-Новгородська, Новослобідська, Великописарівська, Білопільська, Хотинська.

Вранці почався масовий обстріл по Зноб-Новгородській громаді з використанням фосфорних і флешетних снарядів, всього зафіксовано 120 пострілів. В результаті згорів один автомобіль.

Близько 10 ранку по Новослобідській громаді при мінометному обстрілі пошкоджено два приватних будинки, зупинка громадського транспорту та лінія електропередач. Опівдні у Великописарівській громаді після мінометного прильоту загорівся житловий будинок.

Також голова ОВА зазначив, що близько 19.00 на околиці Великої Писарівки ворожий безпілотник скинув боєприпас. О 20 годині росіяни почали стріляти з мінометів по території та приміщенням Атинського психоневрологічного інтернату. В результаті обстрілу спалахнула пожежа в їдальні закладу, зруйнований адмінкорпус і гуртожиток. Наразі відомо про трьох постраждалих.

Нагадаємо, другий день поспіль окупанти б'ють із РСЗВ «Смерч» по Краматорську. Знищують цивільну інфраструктуру та б'ють по мирному населенню. Зокрема, місто зазнало обстрілу вранці та ввечері 3 липня.

Чергового ракетного удару завдали й по Харкову, влучили в об'єкт інфраструктури. Одна людина загинула, четверо жителів отримали травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: