Синоптики оголосили на завтра штормове попередження

Читать на русском
У п'ятницю, 24 червня, у багатьох областях України очікується погіршення погоди – грози з градом та шквали.

У п'ятницю, 24 червня, у багатьох областях України очікується погіршення погоди – грози з градом та шквали.

Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Усі київські парки та сквери перевірили сапери: де ще небезпечно гулятиПарки та сквери Києва обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів. Вісім парків поки що залишаються закритими.

Так, вдень 24 червня у південних, східних, більшості центральних та Сумській областях пройдуть грози, а в окремих районах – град та шквали до 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

Синоптик Наталія Діденко також розповідала, що 24 червня циклон на Лівобережжі зумовить дощі, грози та шквалисте посилення вітру. А ось у західних областях, північних та багатьох центральних антициклонах на ім'я Frido витіснить опади і зробить погоду сонячною та сухою.

«Вітер 24-го червня буде північно-східним, рвучким, місцями навіть із штормовими поривами до 15-18 метрів за секунду. Повітря поступово нагріватиметься, завтра впродовж дня очікується +24+27 градусів. На Полтавщині, Сумщині, Харківщині, в Кропивницькому з районами, на Запоріжжі ще буде свіжіше, місцями +19+23 градуси. У Києві п'ятниця обіцяє, якби не рвучкий північно-східний вітер, майже ідеальну погоду - мінлива хмарність, сонечко, сухо та тепло, +25, +26 градусів», - написала Діденко.

Нагадаємо, до Києва метеорологічне літо прийшло 27 травня.

Проте пляжний сезон у Києві поки що відкривати не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: