В одній із областей виявлено підпільний склад ОПЗЖ – ДБР

Читать на русском
ДБР виявило підпільний склад ОПЗЖ у Сумській області. На ньому зберігалися пропагандистські газети та листівки, мобільні телефони, блокноти із чорновими записами.

Підпільний склад із майном забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» виявили співробітники Державного бюро розслідувань у Сумській області. Серед захованих речей – пропагандистські газети та листівки.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 23 червня.

Суд заборонив партію ОПЗЖДіяльність партії Опозиційна платформа – За життя заборонена в Україні у судовому порядку.

«Співробітники Державного бюро розслідувань у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності секретаря Охтирської міської ради, члена партії ОПЗЖ, виявили в Охтирці приміщення, в якому була захована пропагандистська література та інша атрибутика партії», - йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначають, що після того, як регіональний офіс партії було зруйновано під час наступу російських окупантів, місцеві активісти ОПЗЖ почали «рятувати майно».

«Речі перевозилися до приміщення, що належить колишньому правоохоронцю – депутату Охтирської міської ради від «ОПЗЖ», – уточнили у ДБР.

Під час обшуку співробітники ДБР виявили пропагандистські газети та листівки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, блокноти із чорновими записами із доказами протиправної діяльності, посвідчення помічників народного депутата України.

«Крім того, встановлено, що місцеві партійці «ОПЗЖ» під час повномасштабного наступу окупантів відкрито пропагували «русский мир», закликали підтримувати дії країни-агресора і допомагати окупантам. Зокрема, секретар Охтирської міської ради, представниця партії «ОПЗЖ» у соціальних мережах та інтерв'ю публічно висловлювалася на підтримку окупації України», - інформують у Бюро.

Досудове розслідування за фактами колабораційної діяльності продовжується.

Нагадаємо, в Україні суд заборонив партію ОПЗЖ. Також суд заборонив партію Наталії Вітренко.

У мерії Маріуполя раніше назвали імена колаборантів із ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: