В Україні запускають національну програму психічного здоров'я

Читать на русском
Для українців, що постраждали від війни з росією, створять Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.
uadiplomy.com

Для українців, що постраждали від війни з росією, створять Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони і здоров'я України.

Сьогодні окрім постійних фізичних загроз українці гостро переживають стрес, тому потребують психологічної допомоги.

«Війна забирає життя і здоров’я, змушує людей залишати свої домівки, розлучає близьких. Практично все населення України живе в постійному стресі, переживає тривогу за своє життя та життя своїх близьких, не відчуває себе у безпеці, що в цілому має негативний вплив на психічне здоров’я. Крім постійної загрози фізичних травм під час війни, багато українців переживають травми психологічні», – йдеться в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що вже зараз потрібно турбуватися про психічне здоров’я населення. Програма психологічної підтримки передбачатиме:

  • Створення моделі надання допомоги із залученням експертів ВООЗ.
  • Побудову системи навчання психологів, психотерапевтів, лікарів-психологів, які працюють у системі більшості міністерств.
  • Навчання психологів, освітян, лікарів методикам психологічної підтримки.
  • Навчання сімейних лікарів, психологів, соціальних працівників, освітян швидких методик психологічної підтримки.
  • Створення реєстру фахівців і методик.

Нагадаємо, за словам голови МОЗ Віктора Ляшка, після війни психологічна допомога знадобиться щонайменше 15 млн українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: