У прокуратурі Дніпропетровщини показали наслідки обстрілу Апостолового військами рф

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли з реактивної артилерії житлових кварталів Дніпропетровщини.

Збройні сили російської федерації обстріляли забороненими касетними боєприпасами з артилерії місто Апостолове Криворізького району Дніпропетровської області. Четверо цивільних загинули, а ще одна особам отримала поранення.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної прокуратури.

«Окупанти обстріляли Дніпропетровщину - четверо загиблих та один поранений - розпочато розслідування. За процесуального керівництва окружних прокуратур Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, на ранок 15 червня війська рф обстріляли з артилерії забороненими касетними боєприпасами місто Апостолове Криворізького району Дніпропетровщини. Внаслідок ворожого обстрілу загинули чотири місцеві мешканці, ще одного з осколковими пораненнями доставлено до лікарні. Пошкоджено близько 70 приватних будинків, автомобілі містян, лінії електропередач та газопровід.

Також окупанти нанесли ракетний удар по одному з населених пунктів Новомосковського району. Пошкоджено дачні домоволодіння, гаражі місцевих мешканців. Будь-які військові об'єкти на даній території відсутні.

Водночас, в оперативному командуванні «Південь» повідомили, що ворог застосував для обстрілу Апостолового реактивні системи залпового вогню «Смерч». За їхніми даними, загинуло троє цивільних, а четверо були поранені.

«Протягом ночі нанесено два удари РСЗВ «Смерч» по Апостоловому на Криворіжжі. Попередньо, внаслідок влучання в цивільну лікарню загинуло 3 та поранено 4 цивільні особи», – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: