Через спеку річка Сіверський Донець зміліла в деяких місцях – Міноборони

Читать на русском
Українські військовослужбовці посилюють оборону місць, де зміліла річка на Донеччині, через що можливий прорив ворожих військ.

Збройні сили України посилюють оборону в населених пунктах Маяки і Серебрянка Донецької області, оскільки через спеку у тих місцях зміліла річка Сіверський Донець.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, відповідаючи на питання журналіста.

«Треба розуміти, що у зв'язку з такими погодними обставинами, з високою температурою повітря, місцями річка трошки зміліла і там менша глибина. Наші підрозділи сил оборони також враховують цей момент. Там, де можливий прорив противника (н.п. Маяки і Серебрянка – ред.) або спроби форсувати Сіверський Донець, ми підсилюємся», – підкреслив він.

Нагадаємо, війська російської федерації обстріляли Донецьку область надзвуковими ракетами та артилерією, є загиблі. Раніше начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що росіяни контролюють 70 відсотків Сєверодонецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: