Заборона петард та феєрверків: на сайті ВР з'явився законопроект

Читать на русском
У Верховній раді зареєстрували законопроект щодо використання та обігу піротехнічних виробів.

У Верховній раді зареєстрували проект з використання та обігу піротехнічних виробів.

Законопроект №7438 народні депутати внесли до Ради напередодні.

Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію в УкраїніВерховна рада у неділю, 22 травня, проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації на 90 днів.

«Звукові та світлові ефекти від використання піротехніки завдають шкоди психологічному здоров'ю населення у воєнний час через їхню схожість зі звуками вибухів, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетного обстрілу міст. Актуальними будуть контроль та обмеження використання піротехнічних виробів і після закінчення війни, оскільки у переважної більшості людей протягом тривалого часу зберігатиметься посттравматичний стресовий розлад, що виник у результаті переживання обстрілів під час військових дій», - йдеться у проекті.

Так, автори пропонують заборонити використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, крім феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ.

Більше того, встановлено вікове обмеження щодо їх купівлі (16 років).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну розглянути заборону на використання феєрверків, петард, салютів та закриття всіх магазинів піротехніки в Україні на час воєнного стану.

Рада продовжила воєнний стан в Україні до 23 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: