Здавав ворогові позиції ЗСУ: мешканцю Краматорська повідомили про підозру

Читать на русском
У Краматорську було затримано чоловіка, який співпрацював із окупантами - він доповідав російським військовим про обстріл міста і здавав позиції ЗСУ.

У Краматорську було затримано чоловіка, який співпрацював із окупантами - він доповідав російським військовим про обстріл міста і здавав позиції ЗСУ.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, громадянин України в березні 2022 року встановив на свій мобільний телефон додаток Zello та зареєструвався там із метою надання інформації щодо розташування Збройних Сил України та інших військових формувань представникам російської федерації та підконтрольним їй НЗФ.

У додатку він вступив у змову зі співробітником фсб рф. З березня по 26 квітня 2022 року підозрюваний передавав представникам рф відомості про обстріли у Краматорську Донецької області.

Також він отримав від працівника фсб рф завдання з'ясувати дані щодо розташування приміщень та військової техніки Збройних Сил України на території однієї з військових частин у м. Краматорськ.

Чоловік у своєму телефоні наніс на карту відповідні дані та надіслав співробітнику фсб. Крім того, підозрюваний передав ворогові координати розташування військової частини Збройних Сил України, після чого зс рф було завдано по ній ракетного удару.

Раніше мер міста повідомив про те, що через вибух у захопленому Мелітополі було поранено двох колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: