Окупанти не дають виїхати жителям Високопілля, селище на грані виживання

Читать на русском
Жителі селища на Херсонщини потерпають від постійних обстрілів, катувань та репресій. Окупанти також не випускають їх на підконтрольні Україні території.

Жителі селища Високопілля Херсонської області сидять без ліків і продуктів, потерпають від катувань та репресій з боку окупаційних військ російської федерації. Їм не дають евакуюватися.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Без ліків і продуктів, потерпаючи від катувань та репресій змушені виживати мешканці селища Високопілля Херсонської області. Внаслідок ворожих обстрілів з «Градів» селище на кордоні з Дніпропетровською областю перебуває без електрики, газу та питної води. У Високопіллі зруйновані всі адміністративні будівлі, не вистачає продовольства та дитячого харчування. Ще одна проблема мешканців – відсутність ліків. У селищі багато інсулінозалежних, онкохворих, людей із захворюванням щитовидної залози», – наголошує Денісова.

За її словами, місцеві повідомляють про загибель 25 мирних жителів Високопілля. Люди намагаються покинути небезпечну зону на власному автотранспорті, але через заборону виїзду з боку окупантів та брак палива зробити це майже неможливо.

«У Херсонській області склалася критична ситуація з евакуацією мирних мешканців із зони активних бойових дій та завезенням гуманітарних вантажів. Попри те, що Україна використовує всі можливості для порятунку людей, безпечних шляхів стає все менше через перешкоджання окупантів», – підкреслює омбудсмен.

Тому Денісова звернулася до міжнародних організацій з вимогою повпливати на окупантів та зафіксувати встановлені порушення.

Нагадаємо, 28 травня в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що внаслідок наступу українських військ у Херсонській області російські окупанти зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах.

Деякі подробиці контрнаступу ЗСУ повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: