У Латвії продовжили безкоштовний мобільний зв'язок для біженців із України

Читать на русском
Мобільні оператори Tele2 та LMT у Латвії продовжили ще на три місяці для українських біженців можливість користуватися мобільним зв'язком безкоштовно.

Мобільні оператори Tele2 та LMT у Латвії продовжили ще на три місяці для українських біженців можливість користуватися мобільним зв'язком безкоштовно, аби зв'язатися зі своїми близькими та друзями в Україні чи інших країнах Європи.

Про це повідомляє видання на Delfi.

«Україна майже три місяці виборює свою свободу. З початком війни в Україні LMT на три місяці забезпечила українських біженців у Латвії безкоштовним зв'язком та інтернетом. Ми бачимо, що ця послуга життєво необхідна, тому в майбутньому ми продовжуємо цю можливість, і всі українські біженці в Латвії зможуть безкоштовно користуватися послугами мобільного зв'язку ще 90 днів», - заявив президент LMT Юріс Бінде.

Нові SIM-картки оператора LMT можна отримати:

  • у самоврядуваннях Латвії,
  • в українському центрі підтримки (Рига, вул. Калькю, 1),
  • в офісі Ziedot.lv (Рига, вул. Селпілс, 2с).

Голова правління Tele2 Валдис Ванцович зазначив, що компанія виділила 10 тисяч спеціальних SIM-карток тим українцям, які прибули до країни, рятуючись від російської агресії.

За даними Tele2, тривалість дзвінків до України зросла приблизно у 50 разів. До початку війни загальна тривалість дзвінків із Латвії в Україну становила близько 1000 хвилин, або 16 годин на день, зараз вона сягає 50000 хвилин, або 833 години на день.

Раніше Латвія розірвала угоду про співпрацю з росією у сфері культури.

Також нагадаємо, що Латвія призупинила залізничний транзит військових вантажів з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: