Стало відомо, скільки українців повернулися додому протягом майже трьох місяців війни

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України додому повернулися майже 2 мільйони українців.
dpsu.gov.ua

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України додому повернулися майже 2 мільйони українців.

Про це повідомив під час брифінгу у середу, 18 травня, помічник голови Держприкордонслужби України – речник Андрій Демченко.

Вивезення домашніх тварин за кордон: спрощений режим скасованоВ Україні скасували спрощений режим вивезення свійських тварин до країн Євросоюзу, який тимчасово діяв відразу після початку війни з рф.

За його словами, цей потік щодня зростає.

«З 24 лютого, з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, державний кордон перетнуло майже 7 мільйонів людей. З них на виїзд з України було оформлено 4 млн. 600 тисяч. За цей час на в'їзд в Україну пройшли майже 2 млн українців», - сказав він.

Станом на даний момент загальний пасажиропотік на добу становить на рівні 70-85 тисяч осіб – в обидва боки. Демченко наголосив, що 1,5 тижня тому цей показник коливався на рівні 70-80 тисяч людей на добу, що свідчить про зростання кількості людей, які перетинають кордон.

«Найбільше людей перетинають ділянки кордону з Польщею – це більшість. Черг на виїзд із України зараз ми не фіксуємо. В окремий годинник на окремих напрямках може накопичуватися невелика кількість транспортних засобів, але це все пов'язано з тим, що люди одночасно намагаються перетнути кордон на тому чи іншому напрямку. Починаючи з 10 травня ми фіксуємо переважання в'їзду в Україну над виїздом. Насамперед це громадяни України. Можна зробити висновок, що українці повертаються додому», – зазначив він.

Нагадаємо, у квітні Верховна рада продовжила воєнний стан в Україні. Сьогодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський пропонує продовжити військовий стан та термін загальної мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: