Ще одна країна приєдналася до західних санкцій проти росії - подробиці

Читать на русском
Уряд вирішив запровадити заморожування активів осіб, які потрапили під санкції, заборону на їх поїздки та переміщення їхніх активів за межі країни.
Ілюстративне фотоАрмияInform

Уряд Косова в понеділок, 16 травня, вирішив розширити санкції проти росії у зв’язку з їх вторгненням в Україну.

Про це повідомляє Kallxo.

Зазначається, що на засіданні під головуванням віцепрем'єр-міністра Косова Бесніка Біслімі уряд вирішив запровадити заморожування активів осіб, які потрапили під санкції, заборону на їх поїздки та переміщення їхніх активів за межі Косова.

Заступник міністра закордонних справ Крешнік Ахметі заявив, що санкції спрямовані на посилення тиску на російський уряд та економіку для обмеження джерел «військової агресії проти України».

При цьому, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив у понеділок, що держави, які хочуть у майбутньому стати членами Євросоюзу, повинні ввести санкції проти країни-агресора за її вторгнення в Україну.

Варто зазначити, що Боррель конкретно мав на увазі Сербію, яка з 2014 року не приєднувалась до санкцій ЄС проти росії і зберігала близькі відносини з путінським режимом.

Нагадаємо, що напередодні президент Сербії заявив, що його країна пручатиметься введенню санкцій проти росії.

Водночас, новообрана президентка Угорщини засудила путіна та підтримала Україну.

Також, згідно зі словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби, ЄС готовий працювати над сьомим пакетом санкцій проти росії.

Варто зазначити, що 8 травня США ввели нові санкції проти росії - цього разу під обмеження потрапили російські ЗМІ та банки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: