«Стрибок у літо»: синоптики повідомляють про різке потепління

Читать на русском
У четвер, 12 травня, на українців чекає майже літня погода - температура повітря підніметься до 22, 29 градусів.

У четвер, 12 травня, на українців чекає майже літня погода - температура повітря протягом дня підніметься до +22+29 градусів.

Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у Facebook у середу, 11 травня.

Киянам пригрозили штрафами за відвідування лісів та лісопарківЖителям Києва на час воєнного стану заборонили відвідувати ліси та лісопарки. За порушення штрафуватимуть.

«Літо завтра зробить в Україні свою попередню презентацію. Температура повітря впродовж дня підніметься до +22+29 градусів! У східних областях та прибережних районах буде на кілька градусів нижче, але також тепло +18+22 градуси», - написала вона.

За словами синоптика, при цьому «весна чинитиме опір» і відстоюватиме своє право на календар сильним вітром.

«Завтра пориви південно-західного вітру досягатимуть штормових 15-20 метрів за секунду в більшості областей України. Але зараз вітер - наш союзник у морях та прибережних зонах», - уточнила синоптик.

Вночі та вранці 12 травня переважатиме суха погода, проте вдень з'являться грозові дощі у західних областях та до вечора четверга опади поширяться на весь захід та північ України.

У східних областях, центральній та південній частині України без дощів.

У Києві очікується вітряна та спекотна погода - до +26..+28 градусів та сильні пориви вітру. А увечері у четвер у столиці пройдуть короткочасні грозові дощі.

«Такий високий стрибок у літо буде короткочасним і вже з п'ятниці температура повітря почне поступово знижуватися до помірних значень», - наголосила Діденко.

Нагадаємо, киянам пригрозили штрафами за відвідування лісів та лісопарків.

На Львівщині дозволили відвідувати ліси, але з певними обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: