Він знав, чого коштує свобода: в ОП підтвердили смерть Кравчука

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підтвердив смерть першого президента незалежної України Леоніда Кравчука.
Фото 5.ua

Президент Володимир Зеленський підтвердив смерть першого президента незалежної України Леоніда Кравчука.

Про це він розповів під час вечірнього звернення.

«Сьогодні помер перший Президент України Леонід Макарович Кравчук. Він був не просто політиком. І навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці. Особливо це важливо в складні, кризові моменти. Коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни», – заявив Зеленський

Він також розповів, що Леонід Кравчук проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980 років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991 рік, і це тільки зараз може виглядати, ніби тоді йому було просто.

«Леонід Макарович знав, чого коштує свобода. І всім серцем хотів для України миру. Я впевнений, ми це реалізуємо. Досягнемо нашої перемоги й нашого миру», – додав президент.

Про смерть Кравчука написав також керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Сумна новина і велика втрата. Я був особисто знаймий з ним, чим насправді пишаюсь. Леонід Макарович був мудрим патріотом України, справді історичною фігурою у здобутті нашої Незалежності», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше про смерть першого президента України повідомляли українські ЗМІ. Відомо, що він помер сьогодні, 10 травня, після тривалої хвороби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: