Прокуратура зафіксувала понад 3800 вбитих цивільних від рук окупантів – Венедіктова

Читать на русском
Українські прокурори продовжують фіксувати воєнні злочини російських окупаційних військ, через які загинули цивільні.

Станом на сьогодні прокурори зафіксували 3818 загиблих мирних жителів від рук окупаційних військ російської федерації, ще понад 4000 осіб отримали поранення.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Однак, за її словами, орієнтовна кількість загиблих цивільних українців, так само некоректна, як і та, що надається в статистиці ООН. В цій статистиці не враховуються заблокований Маріуполь і ті місця в Київській області, куди поки що прокуратура не може зайти.

«У нас цифри також не цілком відповідають дійсності. Як працюють прокурори? У нас, даруйте, має бути тіло, яке ми ідентифікуємо як цивільну особу. Тоді ми говоримо, що в нас загинула цивільна особа. Тому на сьогодні на підставі відомостей, що їх надає кожна обласна прокуратура, в нас 3818 загиблих. Поранених – понад 4 тисячі (дані уточнено станом на ранок 25 квітня)», – повідомила генпрокурорка.

«Ми спочатку рахували з кримінальних проваджень, цифра була ще меншою. Зараз рахуємо з МОЗ, із моргів. Інформацію щодо загиблих і поранених дітей вручну збираємо. Після того, як дізналися про вбитого 28 лютого хлопчика з частиною від снаряда в грудях, - кожен ранок і кожен вечір починаються з доповіді по країні щодо дітей», – додала Венедіктова.

Нагадаємо, вранці 25 квітня під обстріл російських окупантів потрапили одразу п'ять залізничних станцій у центральній та західній Україні, є постраждалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: