Звірства рф у Київській області: вже знайдено тіла понад 1080 мирних жителів

Читать на русском
На Київщині виявили тіла вже 1084 загиблих мирних жителів від рук російських окупантів. Цифра може ще зрости.
Морг у Бучіt.me/kievreal1

На Київщині виявили тіла вже 1084 загиблих мирних жителів від рук російських окупантів. Більше половини людей було вбито зі стрілецької зброї.

Про це в ефірі телемарафону у п'ятницю, 22 квітня, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Небитов.

Коли мешканці Київщини зможуть повернутись додому: в ОДА назвали приблизні терміниНа Київщині жителі звільнених від російських окупантів міст та сіл зможуть повернутися додому не раніше кінця травня.

«Наразі кількість тіл загиблих становить 1084, які оглянуті слідчими та вивезені до судово-медичних установ. Це громадянські люди, які не мали стосунку ні до територіальної оборони, ні до інших військових формувань», - сказав він.

За словами Небитова, від 50 до 75% загиблих – це люди, які були вбиті зі стрілецької зброї – або з кулемета, або зі снайперської гвинтівки, або з автомата.

Він додав, що досі невстановленими залишаються понад 300 тіл загиблих. Зокрема, у Бородянці вже знайшли понад 80 тіл, які були спрямовані на встановлення причин їхньої смерті. Однак це далеко не остаточна цифра, бо розбір рятувальниками завалів продовжується.

Нагадаємо, у Бучі знайшли понад 400 тіл убитих українців. А у Бородянці під час слідчих дій виявили дев'ять поховань мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: