Від початку вторгнення росії «Укрзалізниця» евакуювала за кордон 500 тисяч осіб

Читать на русском
Для спрощення процедури перетину держкордону прикордонна служба продовжила можливість виїзду за внутрішнім паспортом громадянина України.

Від початку війни проти росії «Укрзалізниця» евакуювала до західних країн півмільйона осіб. Відомо, що найбільше українців перевезли до Польщі, також збільшився попит на зворотні рейси.

Про це повідомляє пресслужба УЗ у Facebook.

«З 1 по 9 квітня в Україну з Польщі залізницею повернулося поїздами 4 тис. осіб, тоді як з 10 по 18 квітня на 50% більше – 6 тис. пасажирів. Водночас у зазначені періоди у зворотному напрямку прямували по 10 тис. пасажирів», - йдеться у повідомленні.

Багато українців виїхало до Словаччини, Угорщини та Чехії. Наразі потяги «Укрзалізниці» здійснюють регулярні рейси до Перемишля, Варшави, Хелму, Будапешта, Захоні, Кошице, Відня та Ісакчі. Після завершення бойових дій компанія організує маршрути для повернення українців до своїх будинків.

Для спрощення процедури перетину держкордону прикордонна служба продовжила можливість виїзду за внутрішнім паспортом громадянина України. Крім того, більшість залізничних адміністрацій країн ЄС запровадили для українців безкоштовний проїзд своїми поїздами. Скористатися вільним проїздом можуть діти віком до 18 років, жінки, чоловіки віком від 60 років та чоловіки від 18 до 60 років із інвалідністю.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» відновлює сполучення між Києвом та Черніговом.

Зазначимо, у Києві «Укрзалізниця» запустить кільцевий маршрут електрички.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: