Росія може готувати провокації на Великдень у кількох областях України – РНБО

Читать на русском
Росія може готувати провокації на Великдень у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській та Харківській областях. Для цього застосовують прийом інформаційного алібі.

Російські окупанти можуть вдатися до провокацій в українських містах під час Великодня. Для цього вони використовують прийом «інформаційного алібі».

Про це попередили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

«Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію про те, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, які обстрілюватимуть із мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових росії». При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це може статися: Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська», – йдеться у повідомленні Центру.

Наголошується, що у цих регіонах існує висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога. Українців закликають бути дуже уважними та максимально обережними.

Нагадаємо, як розповіли в Одеській обладміністрації, російські окупанти готуються до провокації на території тимчасово окупованого Херсона. Вони хочуть обстріляти житлові квартали міста та звинуватити у цьому ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: