В ООН похмуро оцінюють перспективи швидкого перемир'я в Україні

Читать на русском
В ООН за результатами поїздки представника організації до Києва і Москви вважають, що домогтися перемир'я в найближчій осяжній перспективі практично неможливо
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

В ООН вкрай похмуро оцінюють перспективи швидкого припинення вогню в Україні. Сподіватися на швидке перемир'я, на думку представників організації, не варто.

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс, повідомляє Голос Америки.

«Думаю, буде нелегко, тому що обидві сторони, наскільки мені відомо, не довіряють один одному. Я не відчуваю оптимізму» - сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Відомо, що Гріффітс нещодавно за дорученням генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша літав до Києва і москви, щоб вивчити можливість введення режиму припинення вогню. У москві він зустрічався з главою мзс росії сергієм лавровим.

За підсумками своєї подорожі Гріффітс вважає, що домогтися перемир'я в найближчій осяжній перспективі практично неможливо.

Нагадаємо, українська армія знищила близько двадцяти відсотків російської бойової потужності, яка була зосереджена росією для вторгнення в Україну. Після понесених у війні втрат російські війська продовжують перегрупування.

Через великі втрати, понесені в Україні, росія збирається набрати у своє військове угруповання не менше 60 тисяч новобранців і мобілізувати резервістів, щоб посилити війська, відшкодувати втрати та підготувати пошарпані з'єднання до подальшої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: