Тарифи на газ та електрику: Галущенко розповів, чи чекати підвищення

Читать на русском
Підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення зараз не обговорюється, запевнив міністр енергетики.

Підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення зараз не обговорюється.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю РБК-Україна.

«Підвищення тарифів на газ і електроенергію зараз не обговорюється. Якими механізмами ми будемо це забезпечувати - подивимося. ПСО може бути як один з них. Будемо аналізувати і приймати рішення», – сказав міністр.

Який відсоток доходів сім’ї витрачають на комуналкуЯкий відсоток з доходів сім’ї витрачають на комунальні послуги, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Галущенко також констатував, що опалювальний сезон в Україні пройшов успішно, хоча останній місяць війни був випробуванням для енергосистеми. «Наша мета була, крім опалювального сезону, забезпечити роботу енергосистеми в ізольованому режимі для подальшої синхронізації з європейською енергосистемою NTSO-E, яка розпочалася 23 лютого. Ми планували, що до 20 лютого мало бути фізично не менше 1 млн тонн вугілля. Але в підсумку ми забезпечили навіть більше. Це дало можливість пройти ізольований режим без проблем. І зараз вже не секрет, що ми розглядали проходження ізольованого режиму без повернення назад, тобто без підключення енергосистеми до Росії та Білорусі. Це був наш план «А», який ми і реалізували», – розповів він.

Ще одним фактором стабільного проходження цього опалювального сезону стало максимальне за всю історію України вироблення атомної генерації. Плюс знизилося споживання газу.

Нагадаємо, збитки енергетичної галузі України через російське вторгнення оцінюються в 2 млрд доларів.

Раніше в Україні заборонили нараховувати та стягувати штрафи чи пеню за несвоєчасну чи неповну оплату послуг комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: