У Білому домі назвали можливі умови зустрічі Байдена і путіна

Читать на русском
Основна умова зустрічі двох президентів і прямих переговорів між ними - наявність попередньо узгоджених гарантій
Байден та ПутінEPA - European Pressphoto Agency

Президент США Джозеф Байден погодиться на зустріч з президентом росії володимиром путіним тільки за умови наявності певних гарантій того, що Путін готовий на припинення війни в Україні.

Про це заявила директор з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд, повідомляє британське видання The Guardian.

«Це буде залежати від того, про що хоче говорити президент Путін. Ми чітко дали зрозуміти, що потрібна відчутна деескалація (в Україні – ред.) з боку Росії та послідовна, справжня прихильність дипломатії, перш ніж президент погодиться на таку розмову» - сказала вона.

Таким чином, резюмувала Бедінгфілд, основна умова зустрічі двох президентів і прямих переговорів між ними - наявність попередньо узгоджених гарантій.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що початок війни проти України став для росії її найбільшим стратегічним провалом, який вона могла б допустити.

Також Байден назвав російського президента володимира путіна головорізом і кривавим диктатором, який веде абсолютно аморальну війну проти України та її народу. Трохи пізніше в ході ще одного виступу Байден назвав путіна м'ясником і заявив, що така людина не повинна перебувати при владі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: