У Зеленського розповіли про розробку плану відновлення України

Читать на русском
План буде розбитий на стадії, на кожну з яких буде відведений певний термін - шість місяців, три роки й так далі
Ілюстративне фотоReuters

Попри те, що війна з росією ще не закінчена, в Україні вже почалася розробка плану відновлення країни. Його розробляють як українські, так і зарубіжні експерти.

Про це розповів радник президента України Олег Устенко в ході Всеукраїнського телемарафону 27 березня.

«Після того, як ми будемо в стані миру, як тільки окупанти йдуть з нашої території, ми відразу починаємо будувати нову Україну. Тут є багато планів, тут працює багато робочих груп - українських і зарубіжних. Я знаю про існування десятка таких груп, зараз вони генерують ці ідеї. Буде сформований великий план відновлення, ми відразу почнемо» - розповів він.

Устенко зазначив, що план буде розбитий на стадії, на кожну з яких буде відведено певний термін - шість місяців, три роки й так далі.

В ході повномасштабної війни в Україні, яка почалася 24 лютого, інфраструктурі було завдано збитків у розмірі майже 63 млрд доларів (або 1,8 трлн гривень). З початку агресії в Україні пошкоджені, зруйновані або захоплені щонайменше 4,4 тисячі житлових будинків, 92 заводи та підприємства, 378 навчальних закладів, 138 закладів охорони здоров'я, 8 цивільних аеропортів і 10 військових аеродромів, 7 ТЕС/ГЕС і так далі.

Уряд збиратиме інформацію про пошкоджене та знищене внаслідок війни нерухоме майно українців через портал та додаток «Дія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: