З наступного тижня у Києві відновлюють дистанційне навчання у школах та вишах

Читать на русском
У понеділок, 28 березня, навчальні заклади Києва відновлять роботу в дистанційному режимі.
Reuters

У понеділок, 28 березня, навчальні заклади Києва відновлять роботу в дистанційному режимі.

Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі.

«Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей», – йдеться в повідомленні.

Він зауважив, що викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями.

Вилучили акредитацію: Російські дипломи більше не визнаються у світіДипломи, видані російськими університетами від сьогодні, 13 березня, більше не визнаються світом.

Також заступник голови КМДА нагадав, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання.

«Київ має досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів» – додав Мондриївський.

Нагадаємо, в Україні скасували проведення ЗНО. Водночас свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту у 2022 році отримають усі випускники 9 та 11 класів, незалежно від того, де вони знаходяться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: