Мер Славутича підтвердив окупацію міста російськими військами

Читать на русском
Зараз влада веде переговори з окупантами про створення зелених коридорів і евакуацію мирних жителів міста
Фото з місця подійУкрінформ

Мер Славутича Юрій Фомічов підтвердив, що війська росії все ж таки окупували місто. Є загиблі серед жителів міста і захисників через дії російських окупантів.

Про це він повідомив 26 березня ввечері.

«Славутич відсьогодні в окупації. Ми стійко захищали наше місто. Три дні тому ми отримали ультиматум здати його без бою, але наші військові, Нацполіція прийняли рішення відстоювати місто. Вони не могли по-іншому, вони військові, вони для цього і працюють» - сказав він.

Фомічов підтвердив, що мінімум три жителі міста загинули. Тіл більше, але ще не всі впізнані, тому тих, хто може знати убитих російськими окупантами, просять допомогти в упізнанні, щоб встановити імена і прізвища жертв російської армії. Серед загиблих є і мирні жителі.

Зараз влада веде переговори з окупантами про створення зелених коридорів і евакуацію мирних жителів міста. Як тільки буде офіційна інформація - всі бажаючі зможуть покинути місто, пообіцяв мер.

Військові росії в суботу, 26 березня, вторглися в місто Славутич Київської області. Окупанти захопили міську лікарню і викрали мера Юрія Фомічова.

Жителі міста вийшли на вулиці та влаштували масову акцію протесту проти окупації. Російські окупанти спробували розігнати мітинг, військові стріляли в повітря і застосували світлошумові гранати. Є жертви серед мирних жителів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: