Україна готова надати свої ПГС європейській платформі зі спільної закупівлі газу

Читать на русском
Європейські держави працюватимуть над створенням платформи для спільної закупівлі газу. Ініціатива відкрита і для України.
bankwatch.org

Європейські держави працюватимуть над створенням платформи для спільної закупівлі газу. Ініціатива відкрита і для України.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Спільна закупівля газу та його зберігання в українських газосховищах дозволить позбавитись від диктату держави-терориста і забезпечити надійне постачання енергоресурсу для всього європейського континенту», – пише міністр.

За його словами, Європа визнала необхідність відмови від енергоресурсів держави-агресора і планує посилити співпрацю для забезпечення енергетичної безпеки континенту. А також створити механізми солідарності та компенсації для закупівель енергоресурсів, щоб не залежати від їх постачання з росії.

Галущенко додає, що Україна має значні потужності для зберігання природного газу — найбільші підземні сховища в Європі. В ініціативі Регіонального енергетичного партнерства Україна пропонує використовувати ці ПСГ для створення стратегічного запасу газу для європейських країн.

Нагадаємо, Польща відмовиться від російського газу у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: