Повернути «Мрію»: ДП «Антонов» запропонувало створити фонд відродження літака Ан-225

Читать на русском
Колектив підприємства Антонов озвучив ініціативу заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 Мрія.
facebook.com/antonov.company

Колектив Державного підприємства «Антонов» озвучив ініціативу заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія».

Про це йдеться у повідомленні ДП у Facebook.

Літак «Мрія» знищено, але в «Укроборонпромі» обіцяли його відновити – деталіУкраїнський літак Мрія було знищено під час російської атаки. Орієнтовно, на його відновлення піде 3 млрд доларів і п'ять років.

«Незважаючи на лихоліття, колектив ДП «АНТОНОВ» з рішучістю вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного з символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 «Мрія». Для цього є всі підстави – конструкторська та науково-технічна документація, а найголовніше – наявність, велике бажання та натхнення колективу ДП «АНТОНІВ». На жаль, у лихоліття для України та ДП «АНТОНОВ» для вирішення цього завдання є мало коштів», - зазначили на підприємстві.

Для цього колектив запропонував заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія». Кошти закликають зараховувати із призначенням платежів: «Безповоротна фінансова допомога» за банківськими реквізитами, оприлюдненими ДП.

В «Антонові» зазначили, що літак Ан-225 «Мрія» є гордістю та перлиною не лише ДП, України, а й усього світового авіаційного товариства.

Нагадаємо, армія Росії після нападу знищила флагман української авіації - легендарний Ан-225 «Мрія». Це сталося на аеродромі у Гостомелі під Києвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: