У Мелітополі окупанти РФ відпустили захоплених журналістів

Читать на русском
У Мелітополі Запорізької області окупанти відпустили чотирьох захоплених журналістів, повідомили у НСЖУ.
facebook.com/sergiy.tomilenko

У Мелітополі Запорізької області окупанти відпустили чотирьох захоплених журналістів.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у Facebook.

У Мелітополі окупанти викрали місцевих журналістівУ Мелітополі російські окупанти викрали журналістів видання Местные вести, після відмови транслювати пропаганду.

«Видавця Михайла Кумка та членів його родини (дружину Віру Кумок та доньку Тетяну Кумок), випускового редактора Євгенію Борян, журналістів Юлію Ольховську та Любов Чайку сьогодні затримували озброєні люди у Мелітополі. Зараз всі на волі», - повідомив Томіленко.

Голова НСЖУ зазначив, що сім'ю видавця Михайла Кумока з Мелітополя окупанти врешті-решт відпустили «після затримань, профілактичних бесід та публічного розголосу».

«Відпустили! Вони йдуть. Особисті телефони вилучили», - зазначила у коментарі НСЖУ генеральний директор МВ-холдингу, співробітниками якого є журналісти Ганна Медведь.

«Національна спілка журналістів України засуджує залякування та тиск на журналістів, який здійснюють окупанти у Мелітополі, Бердянську, Херсоні», - зазначив Томиленко.

Нагадаємо, у Мелітополі російські окупанти викрали журналістів видання «Місцеві вісті». До працівників ЗМІ прийшли прямо додому і відвезли їх у невідомому напрямку.

Раніше в Ірпіні окупанти розстріляли кореспондента New York Times.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: