Росія запускала ракети по Україні навіть із Каспійського моря – ЗСУ

Читать на русском
Збройні сили України зафіксували ракетний обстріл із глибини місцевості РФ - з Каспійського моря.
t.me/suspilnenews

З початку нападу РФ Збройні сили України зафіксували ракетні обстріли російської армії не лише з акваторії Чорного моря, а й віддаленішого – Каспійського.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Арестович припускає, що Росія може зосередитись на «ракетній» війніВорожі війська РФ вичерпали майже весь наземний потенціал. Проте в окупантів ще зберігся великий запас крилатих ракет.

За його словами, повітряні сили бачать головне завдання влади у попередженні громадян про політ ракети. За словами спікера командування ПС Збройних сил, більшість ракет українські військові виявляють, бачать місце запуску та напрямок польоту.

«Якщо вона летить, наприклад, із Криму у напрямку Києва, то дорогою поетапно включається повітряна тривога. За алгоритмом ми прораховуємо, куди вона може потрапити. Але зафіксовані й випадки, коли пуски робилися зі стратегічних ракетоносців, навіть із Каспійського моря – це дуже важко відстежити», – заявив Ігнат.

Він нагадав, що сигнал повітряної тривоги має однозначно сприйматися як знак, що попереджає про небезпеку.

Нагадаємо, сьогодні вранці Росія ракетами обстріляла Львів, постраждав авіаремонтний завод. Відомо про одного пораненого.

Також сьогодні обстріли знову зазнали Київ і Харків.

Крім того, російська армія завдала ракетного удару по Краматорську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: