Обмін валют за кордоном: поради від НБУ

Читать на русском
Національний банк України рекомендує українцям, які мають намір евакуюватися за кордон, не вивозити з собою готівкову гривню. Краще внести її на свої карткові рахунки в Україні.

Національний банк України рекомендує українцям, які мають намір евакуюватися за кордон, не вивозити з собою готівкову гривню. Краще внести її на свої карткові рахунки в Україні.

Як повідомляє пресслужба НБУ, Українці за кордоном можуть безготівково оплачувати товари і послуги за допомогою платіжних карт, емітованих українськими банками, а також знімати необхідні суми готівкою в іноземній валюті країни перебування.

Вас гостинно вітає Європа: відповіді на найбільш поширені питання українських втікачівВ ЄС діє спеціальна Директива, яка спрощує долю українців, що вирішили поїхати від війни. Подробиць поки що обмаль, але дані на найближчий час уже наявні.

Конвертація за такими операціями відбуватиметься за курсом, встановленим українським банком-емітентом (а не курсом готівкового обміну).

Під час війни значна частина українців була змушена покинути свої будинки і рятуватися в сусідніх країнах. Громадяни, які залишили країну, маючи з собою готівкову гривню, зіткнулися з неможливістю обміняти її на валюту або змушені здійснювати такий обмін майже за безцінь.

«Національний банк розуміє цю проблему вже працює над її вирішенням з центральними банками сусідніх країн, але це займе час, так що якщо ви ще не перетнули кордон, рекомендуємо поповнити свій банківський рахунок в Україні і безпечно використовувати за кордоном свою платіжну карту, тоді курс конвертації буде набагато краще, ніж курс «чорного ринку», - йдеться в повідомленні.

Раніше в ООН повідомили, що за 13 днів війни України з Росією понад два мільйони українських громадян були змушені втекти до європейських країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: