У НАЗК пояснили, чи треба декларувати збирання допомоги на армію та захоплену техніку РФ

Читать на русском
У Нацагентстві розповіли, чи потрібно декларувати кошти, які були зібрані для допомоги українській армії, та захоплену техніку РФ.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснили, що декларувати захоплену техніку російської армії не потрібно. Це стосується і коштів, які зібрані для допомоги Збройним силам України.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Декларувати захоплені російські танки та іншу техніку не потрібно, адже вартість цього лайна не перевищує 100 прожиткових мінімумів (248 100 грн). Відповідно, подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів в разі захоплення такого непотребу так само не потрібно», – інформують у відомстві.

Так само у НАЗК стверджують, що не потрібно декларувати допомоги, зібрану для української армії. «Ми дякуємо кожному, хто зараз допомагає армії та громадянам, та маємо їх заспокоїти – декларувати такі кошти не потрібно. Адже ці гроші не є вашим особистим доходом, а натомість є проявом єдності та згуртованості українського народу в боротьбі з рашистськими загарбниками», – пояснили в органі.

Зазначимо, за даними Міноборони, з початку вторгнення РФ в Україну орієнтовні втрати армії РФ становили 5,7 тис. солдатів. Ще 200 військових взято в полон.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу Харківської ОДА загинули щонайменше 10 людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: