Як перетнути кордон неповнолітнім: роз'яснення ДПСУ

Читать на русском
У Державній прикордонній службі України пояснили умови перетину кордону неповнолітніми дітьми.
фото з відкритих джерел

У Державній прикордонній службі пояснили умови перетину кордону неповнолітніми.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ у Facebook.

Не через Польщу: у ДПСУ закликали українців обирати альтернативні шляхи виїзду до ЄСНа українсько-польському кордоні велике скупчення людей та автомобілів. Прикордонники закликали виїжджати до ЄС через інші країни – Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію.

За словами начальника відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігоря Матвійчука, при перетині кордону дітьми «прострочені паспорти, внутрішні паспорти, свідоцтво про народження – все приймається, все вивчається. І надається право».

«Без документів складніше, якщо іноземець, то нам треба якось ідентифікувати людину. Звичайно, ми шукатимемо, за ксерокопіями, ми вивчаємо все для того, щоб встановити», - додав він.

За словами Матвійчука, «неповнолітні діти самі не зможуть перетнути кордон».

«Ми вживатимемо всіх заходів, щоб ідентифікувати дорослих. Якщо супроводжують бабусі, рідний дядько чи тітка», - наголосив Матвійчук.

За його словами, якщо дітей перевозять знайомі чи сусіди, це проблемно. Прикордонники встановлюватимуть бажання батьків у перетині кордону дитиною.

Як сказав Матвійчук, «зараз загальне правило якось визначити складно. Ми в кожній ситуації вникаємо та розбираємося. По можливості, встановлюємо контакти з батьками».

Нагадаємо, 11-річний хлопчик сам дістався із Запоріжжя до родичів до Словаччини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: