Росія знову зірвала відкриття гуманітарних коридорів у чотирьох областях – МЗС

Читать на русском
Пропонуючи евакуювати місцеве населення на територію РФ та Білорусі, Росія може використати людей як заручників.
kyiv.media

Росія 7 березня вкотре зірвала відкриття гуманітарних коридорів евакуації цивільного населення з оточених міст у Київській, Харківській, Донецькій та Херсонській областях.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Так, російські окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по Києву, Маріуполі, Волноваху, Сумам, Миколаєву, Харкову та іншим населеним пунктам, що унеможливлює безпечний виїзд громадян.

«Ми також вважаємо неприйнятними спроби Москви змусити громадянське населення з оточених міст виїхати на територію РФ і Білорусі з огляду на високу ймовірність провокацій, зокрема взяття евакуйованих людей у заручники або використання їх російською армією як живих щитів», – заявили в МЗС.

Україна закликає інші держави, зокрема ті, що підтримують контакт із Путіним, змусити Росію забезпечити режим припинення вогню для відкриття гуманітарних коридорів.

Раніше віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук заявила, що Україна відмовилася від пропозиції Росії щодо організації гуманітарних коридорів на територію країни-агресора.

Нагадаємо, під час евакуації з Ірпеня (Київська область) внаслідок обстрілу російських окупантів загинуло близько 8 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: