Як минув одинадцятий день війни: оперативна інформація Генштабу

Читать на русском
Почалася дванадцята доба протистояння України проти російської агресії. Противник продовжує наступальну операцію.

Почалася дванадцята доба протистояння України проти російської агресії. Противник продовжує наступальну операцію.

Про це йдеться у зведенні від Генштабу ЗСУ.

Від початку доби російські окупанти продовжили завдання ракетно-бомбових та артилерійських ударів по населених пунктах України. При цьому загарбники також використовують аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по нашій території.

«Окупанти порушують правила Міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріл цивільного населення, «зелених коридорів», беруть у заручники жінок та дітей, розміщують техніку, боєприпаси у житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу у захоплених населених пунктах», - повідомляють у ВСУ.

У місті Ірпені, як і раніше, немає світла, води та тепла. Така ситуація триває вже понад три доби. Людям заборонили виходити із будинків. При цьому підвезення їжі та води в Ірпінь немає.

Дуже часто окупанти здійснюють постановочні репортажі для російських телеканалів, у яких вони показують свою гуманність та людяність, хоча насправді це зовсім не так.

У соціальних мережах пропагандисти розповсюджують контент, створений від першої особи. У ньому вони негативно висвітлюють діяльність ЗСУ.

При цьому наші захисники здійснюють оборонну операцію з усіх напрямків висування супротивника. Ворог продовжує зазнавати великих втрат і здається в полон.

Раніше ми писали про те, що 11-річний хлопчик сам дістався із Запоріжжя до родичів до Словаччини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: