Запоріжжя готується до облоги – ОДА

Читать на русском
На десятий день війни Росії проти України ситуація у Запорізькій області залишається напруженою. На її території точаться бої, а Запоріжжя готується до облоги.

На десятий день війни Росії проти України ситуація у Запорізькій області залишається напруженою. На її території точаться бої, а Запоріжжя готується до облоги.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів голова Запорізької військово-цивільної адміністрації Олександр Старух.

«Сьогодні в області точилися бойові дії. Ті люди, які запропонували гуманітарний коридор із населених пунктів Донецької області, одночасно вели бої на заваді цього коридору – від Полог. У Запоріжжі порівняно спокійно. Місто готується до облоги, зміцнюється та забезпечує ті поставлені завдання та необхідні роботи», - зазначив він.

В окупованому Мелітополі, за його словами, сьогодні відбувся черговий масовий мітинг. Місцева влада працює у Палаці культури під українським прапором, вживає всіх необхідних заходів, працює соціальна інфраструктура.

«Сьогодні наші зробили міні-гуманітарний коридор, доставили для Мелітополя та Бердянська медикаменти для хворих, яким проводять гемодіаліз, та інсулін для діабетиків. Зараз потрібно, щоб ще Мелітополь із Бердянськом обмінялися і буде все гаразд», - наголосив Старух.

Він також наголосив, що на частині півдня Запорізької області транслюються російські канали.

«З Енергодару вийшли російські війська. Вони намагалися потрапити до будівлі СБУ, пробули ніч у міськвиконкомі, покрали там усе, що можна було вкрасти. Місцева влада повернулася та виконує всі свої функції. Енергодар під контролем. Нам потрібно організувати туди гумконвой: насамперед - паливо, а потім продукти харчування, бо вони вже закінчуються», - додав Старух.

Раніше ми писали, що окупанти продовжують обстріл Маріуполя, евакуацію жителів переносять.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: