Світові лідери не змогли домовитися про відключення Росії від SWIFT

Читать на русском
У спільному рішенні держав Євросоюзу та G7 йдеться про те, що лише окремі російські банки будуть видалені з системи SWIFT.
Цензор.НЕТ

Світові лідери не змогли домовитися про відключення Росії від системи банківських платежів SWIFT у рамках третього пакета санкцій проти Росії через її агресію проти України. Очікування та переможні заяви посадовців з цього приводу виявилися хибними.

Про це повідомляє «Європейська Правда» у статті «Операція «ізоляція».

Як зазначається, очікувалося, що цей елемент буде схвалений лідерами США та ключових держав Європи, однак з’ясувалося, що ключовий елемент цього пакету санкцій послабили задля досягнення компромісу.

Експерт розповів, як відключення Росії від SWIFT вдарить по їхній економіціФінансовий експерт розповів, якими можуть бути наслідки відключення Російської Федерації від SWIFT.

У спільному рішенні держав Євросоюзу та G7 йдеться про те, що лише «окремі російські банки будуть видалені з системи SWIFT».

«Це забезпечить, що ці банки будуть від’єднані від міжнародної фінансової системи і це зашкодить їхній здатності діяти глобально», - йдеться в узгодженій заяві лідерів.

При цьому, у статті пояснюють, що це захід не є аналогом «відключення Росії», якого очікували від Заходу.

Варто зазначити, що цей захід може підірвати стабільність конкретних банків, але на експортний потенціал Росії ніяк не вплине.

«Наприклад, Газпрому буде достатньо відкрити рахунок у будь-якому банку, що не є у «розстрільному списку» - і продовжувати приймати платежі на його рахунки», - йдеться у публікації.

Напередодні ми повідомляли, що SWIFT відключить Росію найближчими днями.

Зазначимо, що раніше лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади та США заявили про готовність застосувати додаткові обмеження проти Росії, зокрема відключити її банки від SWIFT.

Нагадаємо, що Білорусь також може бути відключена від системи SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: