Обстріл Харкова: є загиблі, пошкоджено газопровід

Читать на русском
Харків пережив сильний обстріл. Є кілька загиблих цивільних. Зокрема, жінка загинула через влучення боєприпасу до житлового будинку.
informator.ua

Харків 26 лютого пережив потужні обстріли з боку російських військ, кілька цивільних загинуло.

Так, в Офісі генпрокурора повідомили, що 26 лютого близько 15:30 на перехресті вул. Героїв праці та вул. Гвардійців Широнінців внаслідок обстрілу з невстановленого виду озброєння загинули двоє мирних жителів.

Порушено кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни.

У ДСНС повідомили, що увечері у дев'ятиповерховий житловий будинок на вулиці Бучми 40а потрапив ворожий артилерійський боєприпас. В результаті сталося руйнування несучої стіни сходової клітки та сходових маршів з 2-го по 7-й поверхи, пошкоджено будівельні конструкції квартир на 4-му, 5-му та 6-му поверхах.

«Рятувальники евакуювали зі зруйнованого під'їзду будинку близько 20 людей. На жаль, внаслідок руйнування конструктивних елементів обстрілу загинула жінка похилого віку, мешканка квартири на 5-му поверсі. У підвалі будинки ховалися від обстрілу близько 60 людей. Ніхто із них не постраждав», – розповіли рятувальники.

А вночі внаслідок обстрілу у Харкові було пошкоджено газопровід.

Нагадаємо, у Харківській області в перший день війни загинуло 23 цивільні особи, переважно від артилерійських та ракетних обстрілів військ російських окупантів.

25 лютого російські військові вдень обстріляли злітну смугу Харківського авіаційного заводу за допомогою касетних ракет. Було поранено троє людей.

Того ж дня було обстріляно залізничну станцію Куп'янськ у Харківській області. В результаті поранено два провідники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: