Нове державне свято: через всю Україну прямує «поїзд єдності» та автопроїзд із прапором

Читать на русском

Із початкової станції відправлятиметься та прибуватиме на кінцеву станцію поїзд під Державний Гімн України.
Укрзалізниця

16 лютого Україна відзначає День єднання - у зв'язку з цим із заходу на схід країни вирушив «поїзд єдності», який провезе прапор України через 12 областей держави від Рахова (Закарпатська область) до Маріуполя (Донецька область).

Про це повідомляють пресслужби Міністерства інфраструктури та «Укрзалізниці».

Із початкової станції поїзд відправлятиметься та прибуватиме на кінцеву станцію під Державний Гімн України. На кожній зупинці прапор буде підписаний мешканцями регіону. Загалом поїзд Єдності курсує через 12 областей України та робить зупинку на 15-ти станціях семи областей.

До Івано-Франківська «поїзд єдності» прибуває сьогодні, 16 лютого, о 15:52. Перед цим він зупинявся в Яремче.

«Для пасажирів поїзда протягом рейсу лунатимуть слова підтримки та єднання від українських діячів культури, освіти та спорту. Серед них лідер гурту «Антитіла» та молодіжний посол UNICEF в Україні, киянин Тарас Тополя, народний артист України, уродженець Вінниччини Павло Зібров, композитор та піаніст-віртуоз, киянин Євген Хмара, олімпійська призерка зі стрибків у висоту, дніпрянка Ярослава Магучіх та інші», - йдеться у повідомленні.

Також 16 лютого у День єднання стартувала також і масштабна акція підтримки національного суверенітету - автопроїзд. Два державні прапори зі Львівської та Донецької областей у День Єднання рухались найдовшою дорогою України — Дорогою Єдності назустріч один одному.

Прапори зустрілися близько третьої години дні у «серці країни», місті Умані. До автопробігу долучились 8 областей.

Відомо, що Львівська область передала прапор Івано-Франківській області — далі Тернопільщина — Хмельницька та Вінницька області, а фінішна точка — Умань. З Донеччини прапор рушив до Дніпропетровської області, а потім до Кіровоградської та Черкаської.

Нагадаємо, у середу, 16 лютого, у День єднання президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із промовою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: