Київ може знову повернутися до «червоної» зони: названо приблизні терміни

Читать на русском
Київ у найближчі два тижні може залишити помаранчеву зону карантину та перейти до червоної через зростання захворюваності на коронавірус.
фото Укрінформ

Столиця в найближчі два тижні може залишити помаранчеву зону карантину і перейти до червоної через зростання захворюваності на коронавірус.

Про це 3 лютого заявив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, передає УНН.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

«Насамперед, з 13 січня йде прогнозоване зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, у тому числі й коронавірусну інфекцію. І сьогодні, враховуючи показники, Київ стоїть на порозі «помаранчевої» зони, і в найближчі два тижні, за малих протиепідемічних заходів, може зайти до «червоної» зони карантину», - сказав він.

За словами Рубана, такі прогнози пов'язані з поширенням штаму «Омікрон».

Проте точної дати переходу Києва до «червоної» зони немає, оскільки все залежатиме від протиепідемічних заходів. Рубан уточнив, що якщо дотримуватись усіх правил, тоді Київ може залишитися у «стабільному стані».

Нагадаємо, в Україні сьогодні встановлено новий антирекорд - за добу зафіксували майже 40 тисяч хворих на коронавірус.

У НАН раніше прогнозували добовий приріст до 50 тисяч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: