Кулеба і Ле Дріан назвали крок, який повинна зробити Росія для деескалації

Читать на русском
Міністри дійшли висновку, що необхідно активізувати Нормандський формат і всіляко працювати над деескалацією тієї напруженої ситуації, яка склалася навколо України
Кулеба і Ле ДріанAP Photo

Якщо Росія дійсно не планує напад на Україну і хоче деескалації ситуації, вона повинна відвести війська від кордонів України.

Про це заявили на переговорах міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і його французький колега Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє пресслужба МЗС України.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Крім обміну подяками та запевненнями в підтримці, міністри прийшли до висновку, що необхідно активізувати Нормандський формат і всіляко працювати над деескалацією тієї напруженої ситуації, яка склалася навколо України. Кулеба і Ле Дріан також погодилися з тим, що Росія повинна відвести війська від українських кордонів, а також вивести їх з тимчасово окупованих територій України.

Міністри також підкреслили, що нова хвиля російської агресії проти України матиме для Москви важкі, миттєві та безпрецедентно жорсткі наслідки.

Нагадаємо, що 8 лютого Україну вперше за 24 роки відвідав президент Франції. Чинний французький лідер Еммануель Макрон провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. За підсумками зустрічі Україна і Франція у вівторок, 8 лютого, підписали контракти на поставку в Україну французьких локомотивів і пожежно-рятувальної техніки. Також Франція виділить Україні кредит у розмірі 1,2 млрд євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: