У Польщі пояснили, чому висунули Джемілєва на Нобелівську премію миру

Читать на русском
У Польщі переконані, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв давно заслужив Нобелівської премії миру.
Facebook Мустафи Джемілєва

У Польщі переконані, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв давно заслужив Нобелівської премії миру.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявила віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська.

«Я глибоко переконана, що Мустафа Джемілєв у нинішній геополітичній ситуації особливо заслуговує на Нобелівську премію миру. Тому я вирішила особисто подати його кандидатуру до Нобелівського комітету», – розповіла вона.

Відомо, що висунути Джемілєв на премію закликали численні польські організації, які співпрацювали з кримськими татарами, підтримуючи їхнє прагнення до свободи ще за часів СРСР.

За словами Госєвської, ще в юності Джемілєв мирно боровся за права свого народу, який зазнав вигнання. За це його не раз переслідували та навіть ув'язнили. Але навіть зараз, коли Крим окупований, він продовжує боротися за права свого народу. Особистість Джемілєва нагадує світові, наскільки небезпечною може бути Росія.

«На мою думку, висунення кандидатури Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру мало відбутися значно раніше. Однак зараз особливий період: той самий агресор, тобто Володимир Путін, який окупував Крим, погрожує напасти на Україну, загрожує Європі», – підсумувала вона.

Нагадаємо, серед номінантів на Нобелівську премію миру 2022 року також є: британський дослідник природи Девід Аттенборо, Всесвітня організація охорони здоров'я, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська, міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кава та Папа Римський Франциск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: