Сьогодні відзначають день бабака: хто в Україні буде передбачати погоду

Читать на русском
День бабака. В Україні цього дня будять бабака, що живе на біостанції під Харковом. Якщо звір бачить свою тінь, то зима буде довгою, а якщо ні — очікуємо ранню весну.

У середу, 2 лютого, в багатьох країнах світу відзначають день бабака. В Україні в цей день будять бабака, який живе на біостанції під Харковом.

Торік Тимко ІІІ передбачив ранню весну. Він також зробив свій прогноз щодо способу боротьби з COVID-19, і серед усіх запропонованих варіантів обрав спорт і витримку.

Спалити трудову книжку та усиновити бабака: які найдивніші обіцянки давали політики в 2020 роціПрибрати з порядку денного кадровий голод, поводитися гідно, щоби не знижувати рейтинг президента та ще багато чого обіцяли політики.

В Україні є два бабаки-метеорологи – Тимко ІІІ з Харківщини та галицький Мишко.

Як відомо, традиція прогнозувати погоду за поведінкою тварин була притаманна для багатьох народів світу. У Стародавньому Римі 2 лютого відзначали День їжака, а в Німеччині аналогічну місію було покладено на борсука.

Свято стало офіційним у 1886 році. А найбільш відоме воно у США.

«Слово і діло» зробило добірку абсурдних або жартівливих обіцянок, які зронили і не помітили політики у 2020 році. Серед них була обіцянка усиновити бабака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: