День українського борщу: комітет рекомендував ухвалити постанову

Читать на русском
У середу, 26 січня, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу (№ 6361).
amazingukraine.pro

У середу, 26 січня, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу (№ 6361).

Про це повідомляє пресслужба комітету в Facebook.

Індекс борщу: як змінювалася вартість української страви з 2015 рокуП'ятилітрова каструля борщу в 2015 році коштувала 46,74 гривень. Сьогодні на ці гроші можна зварити тільки 3,5 літра.

«Всеукраїнський День борщу пропонується відзначати щороку у другу суботу вересня. Ухвалення Постанови сприятиме популяризації української культури на міжнародному рівні, вшануванню традиційної української кухні, посилить увагу суспільства до збереження і тяглості культурної традиції», - розповіли в парламенті.

В комітеті також нагадали, що в 2021 році Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

«За недавнім рейтингом видання СNN український борщ потрапив у список 20 найкращих супів у світі», - підсумували в комітеті.

На початку грудня ми писали про те, що проєкт постанови про встановлення Дня українського борщу вже зареєстрували у Раді. Документ було також надано для ознайомлення до профільного комітету.

Також «Слово і діло» проаналізувало, як змінювалася вартість найкращої закуски до борщу – сала з 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: