«Скіфське золото»: РФ так і не подала апеляцію, термін спливає через тиждень

Читать на русском
Росія за три місяці так не подала апеляцію на рішення Верховного суду Амстердаму про скіфське золото. Термін подачі спливає.
фото LIGA.net

Росія за три місяці так не подала апеляцію на рішення Верховного суду Амстердама про скіфське золото. Відсутність оскарження РФ дає надію, що артефакти незабаром повернуться в Україну.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час дискусійної панелі «Культурний вимір російсько-українського збройного конфлікту: державна політика та інструменти захисту» у четвер, 20 січня, передає Інтерфакс-Україна.

«Скіфське золото»: як Україна сім років виборювала повернення колекціїСкіфське золото, згідно з рішенням суду в Амстердамі, належить Україні. Історія музейної колекції – на інфографіці.

«Хотіла б сконцентруватися на рішенні про «Скіфське золото» – справу, про яку ви всі знаєте… Апеляція нещодавно прийняла рішення, що ці об'єкти мають бути повернені Україні, і 26 січня цього року спливає термін касаційного оскарження, його досі немає. Власне, у нас є надія на повернення цих культурних цінностей в Україну», - сказала Джапарова.

Нагадаємо, Апеляційний суд Амстердама 26 жовтня оголосив рішення у справі про колекцію «скіфського золота». Воно було прийнято на користь України. Цього ж дня стало відомо, що РФ подасть касаційну скаргу до Верховного суду Нідерландів на рішення суду Амстердама щодо «скіфського золота».

При цьому ще 14 грудня 2016 року Окружний суд Амстердама ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв мають повернути в Україну. Рішення було ухвалено на основі конвенції ЮНЕСКО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: