У ПЦУ розкритикували занурення в ополонку на Водохреще

Читать на русском
У ПЦУ зазначили, що купатися в ополонці не підготовленим для цього людям – це ризикувати своїм здоров'ям та життям, а отже – нехтувати даром Божим.
zdrav.ck.gov.ua

Занурення в ополонку на Водохреще немає нічого спільного зі «змиванням» гріхів. Сама церква ніколи не рекомендувала занурюватись узимку у воду.

Про це інформує пресслужба ПЦУ у Facebook.

У церкві нагадали, що купання в ополонці не змиває гріхи, тому що гріх – не зовнішня проблема, а «внутрішня хвороба душі» і для її лікування слід покаятися та змінитись із Божою допомогою та Таїнствами Церкви.

Хрещення-2021: хто з політиків ризикнув скупатися в ополонціНа Водохреща-2021 в ополонці купалися Віталій Кличко, Сергій Надал, Євген Шевченко, Олександр Юрченко.

Також у ПЦУ уточнили, що в Євангеліє йдеться, що під час занурення у води Йордану Спаситель освятив їх та благословив таїнство Хрещення як необхідну умову для спасіння. Він був безгрішний і зійшов у воду, щоб взяти на себе гріхи людства і дати людям можливість врятуватися.

«Як чином грішні люди можуть «наслідувати» Ісуса Христа, купаючись узимку у водоймах? З якою метою і як саме «наслідують»? При цьому, не соромлячись оголювати напоказ власне тіло, «підігріватися» спиртними напоями, не стримуватися в лайці під час фізичних відчуттів через занурення у крижану воду», – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ зазначили, що купатися в ополонці не підготовленим для цього людям – це ризикувати своїм здоров'ям та життям, а отже – нехтувати даром Божим.

Крім того, у ПЦУ нагадали, що жодного церковного розпорядження в Українській Церкві для занурення у зимову воду немає і ніколи не було.

Нагадаємо, 19 січня християни відзначають Водохреще, або Богоявлення - свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа в річці Йордан. У всіх храмах пройде святкова літургія, яка завершиться освяченням води.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: