Підбурювання до хабаря: начальникові відділу Офісу генпрокурора повідомили про підозру

Читать на русском
.Під час слідства встановлено, що вказаний посадовець спільно зі своїм заступником підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди.

19 січня 2022 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ у справі щодо підбурювання до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру начальнику відділу одного з підрозділів Офісу Генерального прокурора.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Під час слідства встановлено, що вказаний посадовець спільно зі своїм заступником підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу Генерального прокурора за прийняття рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження.

Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника.

На сьогодні начальнику відділу інкриміновано один епізод вказаного злочину, а саме підбурювання до надання 100 тис. доларів США. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. Вирішується питання щодо застосування до нього запобіжного заходу.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про начальника відділу Офісу генпрокурора Олега Гальченка-Авілова.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: