Штам «Омікрон» підтвердили ще в одній області України

Читать на русском
На Харківщині цього місяця зафіксували перші випадки захворювання штамом коронавірусу Омікрон.
2day.kh.ua

На Харківщині цього місяця зафіксували перші випадки штаму коронавірусу «Омікрон». З усіх нових хворих у регіоні – «Омікрон» майже половина.

Про це повідомив керівник обласного департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов, повідомляє місцеве видання Kharkiv Today.

Штам «Омікрон»: у МОЗ назвали головні особливостіШтам коронавірусу Омікрон. Чим він небезпечніший за Дельту. Які його особливості – розповіли у МОЗ.

«Ми стоїмо на початку нової хвилі коронавірусу зі штамом «Омікрон». 14 січня ми надіслали 30 проб до Києва, вже є результат. Зараз приблизно 40% – це штам «Омікрон», – сказав Хаустов.

Він розповів, що зараз зайнятість ліжкового фонду в Харківській області становить майже 25%. У той же час через виявлення «Омікрону» розпочато підготовку медичного персоналу первинної, вторинної та третинної ланки в області.

«Вона (підготовка – ред.) приблизно тиждень продовжуватиметься, після цього буде ще окреме навчання з посткоподібними станами. Все це – щоб посилити знання та нові вимоги для первинної ланки», - уточнив Хаустов.

За його словами, ліжка з киснем в опорних лікарнях області наразі зайняті на 19,4%. Проте очікується встановлення нових кисневих станцій. У лютому вони мають прибути із Києва.

Нагадаємо, раніше «Омікрон» підтвердили у Києві та Одесі.

У ВООЗ заявили, що протягом двох місяців «Омікрон» заразить половину Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: