Нацгвардія провела комплексне тренування з бойової готовності

Читать на русском
Бійці Нацгвардії Східного оперативно-територіального об'єднання провели навчання за умов використання противником авіації та артилерії.
фото МВС

Бійці Нацгвардії Східного оперативно-територіального об'єднання провели навчання за умов використання противником авіації та артилерії.

Про це повідомляє сьогодні пресслужба МВС.

Тактико-стройові заняття та комплексне тренування з бойової готовності пройшли у військових частинах Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

«Протягом тижня гвардійці Харківщини, Сумщини, Донеччини та Луганщини практично відпрацьовували вміння протистояти зовнішній агресії, диверсіям, терористичним загрозам. Були розгорнуті пункти управління військами, облаштовані та замасковані позиції. Одним із найважливіших аспектів цих тренувань стало забезпечення живучості особового складу в умовах використання противником авіації, артилерії та БПЛА», - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Східного територіального управління НГУ генерал-майора Олега Сахона, особовий склад діяв злагоджено, перевірив навички у реальних умовах. Під час навчань нацгвардійці розгорнули всі елементи пунктів управління, у тому числі чинних поза пунктами постійної дислокації, провели рекогносцировку районів розгортання.

Ще однією обов'язковою складовою навчань було посилення заходів щодо охорони та оборони військових містечок. Техніка та озброєння приводилися до бойового застосування, створювалися пункти прийому мобілізаційних ресурсів у районах зосередження.

«У питаннях бойової підготовки не існує дрібниць. Усі повинні працювати чітко та злагоджено. Це дуже важливо з огляду на близькість до російського кордону», – заявив командир військової частини 3051 підполковник Євген Казанцев.

Офіцери штабів практикувалися в управлінні підрозділами у разі раптових завдань, проводили необхідні розрахунки та контролювали виконання завдань.

Раніше ми писали про те, що Росія та Білорусь готують спільні військові навчання.

Також нагадаємо, що Росія провела масштабні навчання зі стрільбами біля кордонів з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: