«Кіборги» показали всім, що боротися за свою землю треба до кінця – Зеленський

Читать на русском
Україна вшановує захисників Донецького аеропорту. Президент Володимир Зеленський поставив кіборгів за приклад усім українцям.
фото АР

У боях на Донбасі своєю безстрашністю та незламністю захисники Донецького аеропорту показали всім українцям, що боротися за свою землю потрібно до кінця.

Про це написав президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook у неділю, 16 січня, у день День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Оборона Донецького аеропорту: два головні висновки з історії «кіборгів»Історія захисників Донецького аеропорту має стати прикладом для патріотичного виховання молоді.

«День пам'яті захисників Донецького аеропорту. День «кіборгів», які вистояли, попри все. День людей, чий дух міцніший, ніж перекриття терміналів ДАПу. Своєю безстрашністю і незламністю вони показали всім нам, що боротися за свою землю потрібно до кінця. Пам'ятаємо наших героїв!», – написав глава держави.

Нагадаємо, щороку 16 січня Всеукраїнський день пам'яті «кіборгів» - Україна вшановує захисників Донецького аеропорту.

День встановлений з ініціативи українських воїнів, які 242 дні захищали цей стратегічний об'єкт. 20 січня 2015 року сепаратисти підірвали новий термінал разом із його захисниками. 21 січня останні військові покинули аеропорт.

За останніми офіційними даними, під час боїв за Донецький аеропорт загинули 109 військових. Ще 446 людей було поранено, шестеро зникли безвісти.

Українського «кіборга» Тараса Колодія звільнили з полону бойовиків у 2016 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: