Скільки доведеться платити за розподіл газу: названо мінімальні обсяги споживання

Читать на русском
Навіть якщо споживач використовує менші обсяги газу, йому доведеться платити за мінімальні обсяги, які повинні транспортуватися по газовій системі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 1 січня 2022 року діють нові тарифи на розподіл газу. В середньому, вони зросли на 3,9% - залежно від регіону, кількості споживачів і витрат на роботу газорозподільних систем.

Про це повідомляє ГазПравда.

«Сума в платіжці за розподіл газу залежить від обсягів спожитого палива. За основу береться обсяг використаного палива за попередній період (на 2022 рік це період з 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року), який ділиться на 12 і множиться на тариф місцевого Оператора ГРМ» - сказано в повідомленні.

Ціна на газ у 2022 році: чи є шанс втримати тарифи на нинішньому рівніЧи є можливість втримати тарифи на газ на нинішньому рівні, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Постановою НРКЕКП встановлено такі мінімальні обсяги споживання газу:

  • 39 кубометрів для побутових споживачів, які використовують газ тільки для приготування їжі;
  • 126 кубометрів для побутових споживачів, які використовують газ для підігріву води та приготування їжі;
  • 314 кубометрів для побутових споживачів, які використовують газ для підігріву води, приготування їжі, обігріву, або для непобутового об'єкта.

Навіть якщо споживач використовує менші обсяги газу, йому доведеться платити за мінімальні обсяги. Не платити можна тільки в одному випадку - якщо офіційно припинені поставки газу і є відповідне документальне підтвердження.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року постановою НРКЕКП були встановлені нові тарифи на послуги з розподілу газу на 2022 рік для 40 операторів газорозподільних систем (ГРС).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: